czwartek, 12 kwietnia 2012

Jajka faszerowane - no właśnie czym?

Hej ;)
Nie ma co. Już po Świętach, ale będą kolejne! Wrzucę więc dziś przepis na jajka, liczę że się komuś przydadzą  za rok ;) A jajka są faszerowane tuńczykiem.. Moje ulubione :)


JAJKA FASZEROWANE
TUŃCZYKIEM

- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 op. tuńczyka w oleju
- majonez
( u mnie 2 łyżki )
- 2 żółtka 
( z tych ugotowanych jajek )
- 2 ogórki kiszone
- trójkącik serka topionego 
( najlepiej naturalny )

  • WYKONANIE: Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka. Dwa zostawiamy do farszu, przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odsączonego tuńczyka, serek i majonez. Całość rozgniatamy i mieszamy widelcem. Można lekko popieprzyć, soli nie trzeba, gdyż ryba jest słona. Na sam koniec dodajemy ogórki, drobno pokrojone w kostkę i odciśnięte. Całość mieszamy i napełniamy jajka.

13 komentarzy:

  1. Ja tam takie jajka moglabym jesc nie tylko od swieta :) Pominelabym pewnie tylko ogorki kiszone, bo jakos nie moge sie do nich przekonac.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Też faszeruję ogórkiem kiszonym, i bardzo lubię to połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm... fajne połączenie, muszę chyba spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z takim farszem jeszcze nie jadłam, a chętnie bym spróbowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. No właśnie, już gdzieś pisałam, że aż jestem sama zdziwiona, że nie użyłam ogórków kiszonych do faszerowania jajek jeszcze...a jestem ich wielką fanką. Z tuńczykiem też nie jadłam w sumie jeszcze. Pora nadrobić.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię tuńczyka i nie wiem czemu nigdy nie wpadłam na to, żeby nafaszerować nim jajka, to musi być pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja swoje faszerowałam pieczarkami ale tuńczykowe też muszą być pyszne

    OdpowiedzUsuń
  9. porywam połóweczkę. sama miałam nadziewane łososiem i serekiem i też chwalę :D

    OdpowiedzUsuń
  10. U mnie były faszerowane pieczarkami i rzodkiewką :)

    OdpowiedzUsuń
  11. u mnie najczęściej właśnie jaja faszerowane są tuńczykiem lub pieczarkami. oj lubię :).

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam faszerowane! u mnie najczęściej z pieczarkami lub szynką ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. A z tuńczykiem akurat nie robiłam, no to może następnym razem :)

    OdpowiedzUsuń

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!