Numer 4 przed wami.
Piąty przepis z Glamour dodany jest na blogu P&P - sprawdź tu ;)
SAŁATKA RYŻOWA
Z
ŁOSOSIEM NORWESKIM
ŁOSOSIEM NORWESKIM
I
SOSEM JOGURTOWO-CHRZANOWYM
(na 4 porcje)
- 200 gram ryżu parabolicznego
- 200 gram wędzonego łososia
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 małe op. oliwek faszerowanych papryką
- 1 mała cebula
- Koperek
- Garść kaparów
- 200 gram wędzonego łososia
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 małe op. oliwek faszerowanych papryką
- 1 mała cebula
- Koperek
- Garść kaparów
-dressing-
200 gram śmietany jogurtowej /jogurtu
3 łyżki oliwy extra vergine
1 łyżeczka chrzanu tartego
2 łyżki soku z cytryny
Sól, pieprz, cukier
3 łyżki oliwy extra vergine
1 łyżeczka chrzanu tartego
2 łyżki soku z cytryny
Sól, pieprz, cukier
- PRZYGOTOWANIA: Ryż gotujemy na sypko. W międzyczasie również przygotowujemy jajka na twardo. Cebulę kroimy w piórka, oliwki w krążki, łososia dzielimy na większe kawałki. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki do dressingu tj.: śmietana, chrzan, oliwa, sok z cytryny i przyprawy mieszamy trzepaczką w miseczce.
- SAŁATKA: Ugotowany i wystudzony ryż mieszamy z oliwkami, cebulą, kaparami i łososiem. Posypujemy koperkiem. Jajka kroimy w kosteczkę, a pojedyncze ósemki zostawiamy do dekoracji. Sałatkę mieszamy z dressingiem, dekorujemy cząstką jajka, większym kawałkiem łososia i gałązką koperku.
wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńOszalalam :) Wyglada pysznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńintrygujące połączenie łososia i chrzanu.. będę musiała wypróbować ;) i gratulacje ;) czytałam już gazetkę ;)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię połączenie łososia z oliwkami i ryżem :).
OdpowiedzUsuńto obecnie moja grupa krwi! i powiem szczerze nawet mi to ploży
OdpowiedzUsuńhmmm...ciekawe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia, z pewnością wypróbuję! Gratuluje publikacja, sałatka prezentuje się doskonale!
OdpowiedzUsuńJak dla mnie super :)
OdpowiedzUsuńSwietne pomysły:)
OdpowiedzUsuńlubię łososia, więc na pewno się skuszę :)
OdpowiedzUsuńuwiebiam łososia ;))
OdpowiedzUsuń