Kolacja na upalne dni.
SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI, FETĄ
I
SZPINAKIEM
- 2 garści szpinaku
- kilkanaście truskawek przekrojonych na pół
- 1 opakowanie fety
- szczypiorek
- sól morska, świeżo zmielony pieprz
- mleko / śmietana
- 1 łyżka konfitury truskawkowej
- ocet balsamiczny
- DRESSING : Konfiturę rozrzedzamy mlekiem do osiągnięcia porządanej gęstości. Najlepiej całość wymieszać w miseczce trzepaczką. Dodać octu balsamicznego do smaku.
- WYKONANIE: Na talerzu rozłożyć warstwowo: szpinak, przekrojone na pół truskawki, kosteczki fety. Posypać szczypiorkiem, doprawić i polać dressingiem.
Bardzo ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie smakowe. Zrobiłam sałatkę z arbuza, fety i bazylii jakiś czas temu i było genialnie. Z truskawkami musi być przesmacznie!
OdpowiedzUsuńFajne połączenie, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńTylko skąd ja truskawki wezmę, u mnie już nie ma :(
OdpowiedzUsuńFajne połączenie. :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś spróbować.
Cudownie wygląda i pewnie tak samo smakuje,myślę że kiedyś wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda i pewnie tak samo smakuje, myślę że kiedyś wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam