piątek, 6 lipca 2012

Truskawka...Feta...Szpinak

Kolacja na upalne dni.


SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI, FETĄ
I
SZPINAKIEM

- 2 garści szpinaku
- kilkanaście truskawek przekrojonych na pół
- 1 opakowanie fety
- szczypiorek
- sól morska, świeżo zmielony pieprz

- mleko / śmietana
- 1 łyżka konfitury truskawkowej
- ocet balsamiczny

  • DRESSING : Konfiturę rozrzedzamy mlekiem do osiągnięcia porządanej gęstości. Najlepiej całość wymieszać w miseczce trzepaczką. Dodać octu balsamicznego do smaku.
  • WYKONANIE: Na talerzu rozłożyć warstwowo: szpinak, przekrojone na pół truskawki, kosteczki fety. Posypać szczypiorkiem, doprawić i polać dressingiem.

7 komentarzy:

  1. Bardzo fajne połączenie smakowe. Zrobiłam sałatkę z arbuza, fety i bazylii jakiś czas temu i było genialnie. Z truskawkami musi być przesmacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne połączenie, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tylko skąd ja truskawki wezmę, u mnie już nie ma :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne połączenie. :)
    Muszę kiedyś spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudownie wygląda i pewnie tak samo smakuje,myślę że kiedyś wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie wygląda i pewnie tak samo smakuje, myślę że kiedyś wypróbuje:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!