czwartek, 5 lipca 2012

Mój pierwszy sorbet w domu bez maszyny!

Tak.
Nigdy nie robiłam w domu sorbetów czy lodów.
Nie mam też maszyny.
A wyszło wszystko idealnie.
Nawet nie zapomniałam o mieszaniu :)
Efekt : Mega schłodzenie.
Tego nam teraz trzeba.


SORBET ANANASOWY

- 1 ananas
- 1,5 łyżki miodu
- 0,5 szklanki wody

  • WYKONANIE: Ananasa obieramy i kroimy na drobne kawałki. Miksujemy w misce blenderem na mus. Dodajemy wodę i miód. Całość jeszcze raz miksujemy. Przelewamy do naczynia i wsadzamy do zamrażalnika. Mieszamy co  30-40 min. Ja mieszałam przez przez pierwsze 4 h w odstępach 25-30 minutowych. Wyszły idealne - bez kryształków lodów i co najważniejsze - nie kruszą się ;)

10 komentarzy:

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!