czwartek, 5 lipca 2012

Mój pierwszy sorbet w domu bez maszyny!

Tak.
Nigdy nie robiłam w domu sorbetów czy lodów.
Nie mam też maszyny.
A wyszło wszystko idealnie.
Nawet nie zapomniałam o mieszaniu :)
Efekt : Mega schłodzenie.
Tego nam teraz trzeba.


SORBET ANANASOWY

- 1 ananas
- 1,5 łyżki miodu
- 0,5 szklanki wody

  • WYKONANIE: Ananasa obieramy i kroimy na drobne kawałki. Miksujemy w misce blenderem na mus. Dodajemy wodę i miód. Całość jeszcze raz miksujemy. Przelewamy do naczynia i wsadzamy do zamrażalnika. Mieszamy co  30-40 min. Ja mieszałam przez przez pierwsze 4 h w odstępach 25-30 minutowych. Wyszły idealne - bez kryształków lodów i co najważniejsze - nie kruszą się ;)

10 komentarzy:

  1. super! musze sama koniecznie sprobowac takie zrobic :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kuszące! :) zrobię w najbliższym czasie! =)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja wole szerbety ;) ale i tak bym zjadła taki sorbecik ananasowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ananasowe chłodzące cuda:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proszę jak Ci pięknie lody wyszły, na upał jak znalazł :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale super wyglądają! muszę zrobić!

    OdpowiedzUsuń

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!