poniedziałek, 3 grudnia 2012

KONKURS....taki, że po prostu niebo w gębie!

Zbliżają się Święta, ale przecież wpierw będą Mikołajki.
A jak Mikołajki to i prezenty :) !

***

 Z okazji Mikołajek, 
ale również z okazji premiery filmu
 "Niebo w gębie"'
( opis poniżej :) )
mam dla Was konkurs, w którym do wygrania film na DVD z kinem francuskim -

"Przepis na miłość"


Co trzeba zrobić, aby wygrać?

Przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie związane z francuską kuchnią!
 Pytanie brzmi:  
Wymień zioła, które się nazywane najważniejszymi ziołami Prowansji.  
Podpowiem, że należy wymienić ich 10 (głównych, najważniejszych) i cioci Wikipedii proszę się nie słuchać, bo kłamie!

Następnie odpowiedź z nickiem należy wysłać na konkurs_gastronomygo@op.pl

Konkurs trwa od 03.12 (godz. 10:00) do 07.12 (godz. 23:59)
Wśród poprawnych odpowiedzi wylosuję 3 szczęśliwe osoby, które dostaną DVD z filmem 'Przepis na miłość'.

Osoby, które wygrają, dostaną ode mnie e-maila zwrotnego z prośbą o dane do wysyłki.
Kontaktować się będę ze zwycięzcami między 10-12 grudnia.
12 grudnia opublikuję wyniki na blogu.

Życzę powodzenia!
PS: Polubcie profil gastronomyGO! na Facebook'u
(nie jest to warunek, ale byłoby mi po prostu miło :))

****************************************************************************

O filmie "Niebo w gębie" ; premiera 07.12.2012

Film inspirowany prawdziwą, niezwykłą historią prezydenta Francji François Mitteranda i jego szefa kuchni w spódnicy.

Hortense Laborie, mistrzyni kuchni z Dordonii, dostaje propozycję nie do odrzucenia. Obejmie stanowisko osobistego kucharza prezydenta i przejmie odpowiedzialność za menu w Pałacu Elizejskim. Pomimo zazdrości kolegów po fachu, którzy nie życzą nowej szefowej najlepiej i dzięki swojej sile charakteru, Hortense jednak szybko zyskuje autorytet. Jej niezwykłe potrawy, trafiają nie tylko do podniebienia, ale i do serca prezydenta. Na szczytach władzy czeka na nią jednak wiele pułapek…

8 komentarzy:

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!