'Do czego niby się nim zajadać mam?' - pytacie.
'Wkrótce się dowiecie...' - odpowiadam.
OSTRRRY DŻEM
POMIDOROWO-IMBIROWY
- 400 gram pomidorów
(mogą być krojone, obrane z puszki)
- 2 łyżki octu winnego
- 50 gram cukru
- 1 łyżeczka tabasco
- 20 gram imbiru
Imbir kroimy w drobną kostkę, pomidory obieramy ze skóry i również kroimy je w niewielką kostkę. Odmierzamy 50 gram cukru, przygotowujemy resztę składników.
Do garnka wkładamy pomidory, cukier, tabasco, imbir i ocet. Następnie mieszamy i odparowujemy składniki, aż powstanie nam masa o konsystencji dżemu. Dość gęsta. U mnie około 30 min. Dobrze zmniejszyć gaz i niech samo się robi :)!
***
Korzystam z zaproszenia i przyłączam przepis do akcji:
Musiał być pyszny ;)
OdpowiedzUsuńWitam, nominowałam Cie w Liebster Blog http://rudyfalszywy.blox.pl/html pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńKochana zapraszam do Akcji Tęcza Smaków 2 ! :)
OdpowiedzUsuńa skorzystam z miłą chęcią :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńciekawi mnie jego smak :)
OdpowiedzUsuńnic prostszego kochana, zrób! :)
UsuńZamawiam miseczkę ;)
OdpowiedzUsuńOoo, fajny!:)
OdpowiedzUsuńO, intrygujący :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy :)
OdpowiedzUsuń