Ostatnio brakuję mi czasu, więc u mnie w kuchni królują ciasta szybkie i bez pieczenia.
I tylko nie mówcie, że nie lubicie kajmaku :-)
CIASTO Z HERBATNIKÓW
Z KAJMAKIEM I BUDYNIEM
Z KAJMAKIEM I BUDYNIEM
- 3 op. herbatników (po 250 gram) - u mnie zbożowe
- 1 puszka masy kajmakowej
- 1 op. budyniu śmietankowego
- mleko (1,5 szklanki + 1 szklanka)
- 1/4 kostki masła
- wiórki kokosowe
- WYKONANIE: Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z tymże mleko do budyniu (1,5 szklanki nam potrzeba - 1 szklanka 250 ml) zagotować z 1/4 kostki masła. Kolejną szklankę mleka przygotować do namaczania herbatników. Ułożyć w dużej formie wyłożonej folią 8 sztuk namoczonych na chwilę w mleku herbatników (po 4 w rzędzie). Obojętnie czy długością czy szerokością. Posmarować herbatniki cienką warstwą kajmaku i następnie budyniem. Budyń może być ciepły. Następnie znów namoczone herbatniki i tak w kółko. Zakończyć warstwą kajmaku z budyniem i obsypać wiórkami. Odstawiamy na noc do lodówki, aby herbatniki zmiękły.
Bardzo słodkie, ale co tam ;-)
Smacznego!
Lubimy omniom! ;)
OdpowiedzUsuńMniam! Pychota i prosta w przygotowaniu! Idealne na majówkowych niezapowiedzianych gości!
OdpowiedzUsuńNo próbuję sobie wmówić, że nie lubię kajmaku, by się nie skusić na te dodatkowe centymetry w biodrach - ale nie da rady:D Ciasto pychota!:)
OdpowiedzUsuńLubimy. :) A ciasto wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńSmaczny ten bałagan :-)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka na kajmaka ;)
OdpowiedzUsuńOooo kajmak, kaloryczna pychota :)
OdpowiedzUsuńPrzepis wypróbowałem, rzeczywiście bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuń