Wiem, spóźniłam się.
Święta już dawno minęły, a ja Wam tu serwuje jajka faszerowane..
Jednak znam ludzi, którzy degustują tego typu jaja cały rok, więc a nóż widelec ..?
A jak nie, to wykorzystacie przepis za rok :) !
JAJKA FASZEROWANE
KAWIOREM I ŁOSOSIEM
KAWIOREM I ŁOSOSIEM
(na 6 jajek - 12 połówek)
- 6 jajek
- 3 żółtka
- odrobina majonezu
- łyżka czerwonego kawioru
- 5 dag wędzonego łososia
- łyżka startego żółtego sera
- pieprz
- WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wszystkie wyjąć, a 3 z nich przełożyć do miski (6 połówek). Rozgnieść z majonezem do uzyskania dość gęstej konsystencji, ale wygodnej do nakładania. Około łyżki majonezu było u mnie. Następnie dodać ser, kawior i pokrojony w drobne kawałki łosoś. Gdyby masa była za rzadka, można uratować sytuację dodając więcej startego sera. Doprawić do smaku. Napełnić połówki i gotowe :) !
Nie wiem jak inni, ale ja na pewno mogłabym jeść je cały rok:)
OdpowiedzUsuńwcale się nie spóźniłaś :) jajka faszerowane robię przy każdej okazji :) i na pewno Twój przepis się przyda :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane jajka, nie ma dla nich nieodpowiedniej pory :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane !
OdpowiedzUsuńjaja są dobre zawsze:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka :) Ciągle sobie powtarzam że przygotuje nadziewane i jeszcze tego nie zrobiłam...
OdpowiedzUsuńAle takiego apetytu narobiłaś mi od samego rana, że skuszę się w tym tygodniu na pewno :)
Pozdrawiam :)
O rany, ale splendor, jajka z kawiorem :D
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam śniadania, ale chyba zrobię faszerowane (bez kawioru :D) ;)
Jak dla mnie łosoś tak, kawior nie :)
OdpowiedzUsuńTakie smakowite jaja można cały rok zajadać! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka na różne sposoby :-)
OdpowiedzUsuń