poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Taką kombinację jajek faszerowanych można jeść cały rok !

Wiem, spóźniłam się.
Święta już dawno minęły, a ja Wam tu serwuje jajka faszerowane..
Jednak znam ludzi, którzy degustują tego typu jaja cały rok, więc a nóż widelec ..?
A jak nie, to wykorzystacie przepis za rok :) !


JAJKA FASZEROWANE
KAWIOREM I ŁOSOSIEM
(na 6 jajek - 12 połówek)

- 6 jajek
- 3 żółtka
- odrobina majonezu
-  łyżka czerwonego kawioru
- 5 dag wędzonego łososia
- łyżka startego żółtego sera
- pieprz

  • WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wszystkie wyjąć, a 3 z nich przełożyć do miski (6 połówek). Rozgnieść z majonezem do uzyskania dość gęstej konsystencji, ale wygodnej do nakładania. Około łyżki majonezu było u mnie. Następnie dodać ser, kawior i pokrojony w drobne kawałki łosoś. Gdyby masa była za rzadka, można uratować sytuację dodając więcej startego sera. Doprawić do smaku. Napełnić połówki i gotowe :) !

10 komentarzy:

  1. Nie wiem jak inni, ale ja na pewno mogłabym jeść je cały rok:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wcale się nie spóźniłaś :) jajka faszerowane robię przy każdej okazji :) i na pewno Twój przepis się przyda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam faszerowane jajka, nie ma dla nich nieodpowiedniej pory :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam jajka :) Ciągle sobie powtarzam że przygotuje nadziewane i jeszcze tego nie zrobiłam...
    Ale takiego apetytu narobiłaś mi od samego rana, że skuszę się w tym tygodniu na pewno :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O rany, ale splendor, jajka z kawiorem :D
    Jeszcze nie jadłam śniadania, ale chyba zrobię faszerowane (bez kawioru :D) ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak dla mnie łosoś tak, kawior nie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie smakowite jaja można cały rok zajadać! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam jajka na różne sposoby :-)

    OdpowiedzUsuń

Przepraszam za włączenie weryfikacji obrazkowej, ale niestety z dnia na dzień dostaję więcej spamu.. Nie zniechęcajcie się i piszcie czy smakowało :)!