Hej :)
Dzień się chyli już ku końcowi, a ja postanowiłam, że zaproponuję wam śniadanie! Może być nawet to słodki deser. Jeśli chodzi o rolę tejże "owsianki" jako moje śniadanie, to muszę przyznać, że dała radę. Miła alternatywa dla codziennej, porannej strawy. I zróbcie koniecznie na mleku sojowym - będzie jeszcze bardziej niecodziennie ;)
Dzień się chyli już ku końcowi, a ja postanowiłam, że zaproponuję wam śniadanie! Może być nawet to słodki deser. Jeśli chodzi o rolę tejże "owsianki" jako moje śniadanie, to muszę przyznać, że dała radę. Miła alternatywa dla codziennej, porannej strawy. I zróbcie koniecznie na mleku sojowym - będzie jeszcze bardziej niecodziennie ;)
SŁODKA "OWSIANKA"
Z
MĄKI KUKURYDZIANEJ
Z
MĄKI KUKURYDZIANEJ
- 600 ml mleka sojowego
- 600 ml wrzącej wody
- 150 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżka ekstraktu z migdałów
- łyżeczka świeżo startej gałki
- 50 g cukru
- WYKONANIE: Do rondelka wlewamy wrzącą wodę oraz mleko i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy małymi porcjami mąkę, intensywnie mieszając trzepaczką, aby nie powstały grudy. Dodajemy cukier, następnie gałkę oraz esencje. Mieszamy, aż powstanie gęsta masa, coś na typ owsianki. Serwujemy ciepłe!
brzmi ciekawie! słyszałam o kaszce, w takim mącznym wykonaniu nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńHej hej, dziękuję za komentarz u mnie :)
OdpowiedzUsuńMiło Cię poznać!
Dodałam Cię do mojej listy czytelnianej, będę regularnie zaglądać!!
Oliko
http://cutiepiecooking.blogspot.com
Bardzo mi miło!
UsuńPomysłowe, i na pewno świetne w smaku.
OdpowiedzUsuńgdzie kupiłaś mąkę? gdzie nie pójdę jest tylko kasza :(
OdpowiedzUsuńw osiedlowym ;)
UsuńPyszna musi być ta owsianka:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
Szana, super kulurydzianka :)
OdpowiedzUsuń