Tak jak w tytule ;)
RESZTKOWA
SAŁATA
sałata:
- 1 op. szpinaku bądź mixu sałatkowego / sałata / zielenina, czyli co tam mamy ;),
- 2 jajka,
- 1 pomidor pokrojony w kostkę bez pestek / pomidorki koktajlowe,
- małe grzanki smażone z 1 kajzerki na maśle z ząbkiem czosnku i mixem dowolnych, ulubionych ziół / ew. gotowe grzanki,
- 2 łyżki pestek dyni zrumienionych wcześniej na patelni,
- 1 duży płat marynowanej papryki pokrojony w kostkę.
dressing:
- 1 mały gęsty jogurt,
2 łyżki musztardy,
- świeżo zmielony pieprz,
- sok z cytryny do smaku
- odrobina cukru bądź miodu
- WYKONANIE: Przygotowujemy składniki do sałatki, przekładamy do miski. W osobnej mieszamy składniki sosu do jednolitego połączenia. Doprawiamy do smaku. Łączymy sałatkę z sosem. Smacznego!
grunt to miec dobre resztki:)
OdpowiedzUsuńresztokowe zawsze są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńi jakie to ekologiczne - nie wyrzucamy resztek, nie marnujemy jedzenia!
OdpowiedzUsuńGrunt to zacne resztki :)
OdpowiedzUsuńte pestki dyni to mój ukochany dodatek do sałatek (i pestki słonecznika też, też prażone). A sałatka resztkowa jest u mnie częstym gościem na stole.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
O,takie sałatki są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
najlepsze salatki wychodza z resztek wlasnie!:)
OdpowiedzUsuńTe resztkowe sa najlepsze bo czasami z niczego wychodzi pyszna potrawa.
OdpowiedzUsuńPestki i szpinak albo sałaty...pycha:-)
genialan ta sałatka, aż ślinka cieknie;)
OdpowiedzUsuń...zjadłam "a"...bo się zaPACZyłam;p
OdpowiedzUsuńTaka resztkówka najlepsza :-)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki są najlepsze ;)
OdpowiedzUsuń