Bo ja już się stęskniłam za słodkościami :-)
BABECZKI JAGODOWE
Z
CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ
CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ
(na 24 sztuki)
-szklanka 250 ml-
-babeczki-
- 3 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki oleju
- 2/3 szklanki mleka
- szczypta soli
- 2 szklanki jagód
-kruszonka-
- 1/3 szklanki mąki
- ¼ kostki masła
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 1/2 szklanki cukru
'Suche składniki' na babeczki przekładamy do jednej miski, a do drugiej wszystkie 'mokre'. Następnie 'suche' składniki stopniowo przesypujemy do 'mokrych'. Całość mieszamy łyżką. Na sam koniec dodajemy jagody i delikatnie całość jeszcze raz mieszamy. Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy do połączenia składników. Zagniatamy i przekładamy do lodówki na 30 min. Powinno być twarde po wyjęciu, aby dało się łamać i kruszyć. Napełniamy papilotki do 2/3 wysokości ciastem. Następnie rwiemy na wierzch kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 min. do zarumienia.
cynamonowa kruszonka <3
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo zachęcająco :) Jagody... smak lata!
OdpowiedzUsuńCudowne! Uwielbiam wszystko z jagodami :)
OdpowiedzUsuńkruszonka najlepsza ;)
OdpowiedzUsuńNo i są wspaniałe. Na pewno zaspokoiły chęć na słodkość:)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują, muszą być pyszne :) !!
OdpowiedzUsuńgenialnie wygląda... uwielbiam kruszonkę! a z cynamonem to już w ogóle jakiś raj na ziemi ;D
OdpowiedzUsuńmniam!!
OdpowiedzUsuńNooooo... marzy mi się, tak ogólnie, mieć gina, który będzie codziennie pytał: "jakie życzenie ma dziś moja pani?". I dziś moja odpowiedź brzmiałaby: babeczki Szany :)
OdpowiedzUsuńBabeczki z jagodami mniiiiiiiiam :D
OdpowiedzUsuńAleż musiały być przepyszne ;) Z chęcią wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńu Ciebie zawsze same pyszności...nie mogę jeść za dużo cukru, ale dla reszty rodzinki będą idealne;PPPP Pozdrawiam i zapraszam do siebie MK Gotuje i MK Czytuje xxx
OdpowiedzUsuńale pysznosci! :)
OdpowiedzUsuń